sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Nomemaailmoissa

Juu elikkäs tänään oli odotettu päivä, kun päästiin pitkästä aikaa "valvovan silmän alle" treenaamaan nomea. Kasvattaja järjesti pienimuotoisen treenipäivän nuorille koirille. Paikalla oli lopulta perumisten vuoksi meidän lisäksi 3 muuta koirakkoa.

Paikalle mentiin treenikamun ja hänen koiran kanssa. Kiitos matkaseurasra ja kyydistä vielä osallisille. Sää oli aika kolea, aluksi paistoi aurinko, mutta kun se meni pilveen, oli sää suht viileä. Pitäisi ostaa ne paremmat kenkulit.

Piipahdettiin kasvattajan luona kahvilla ja samalla nähtii 3 viikkosia labbispenskoja, voiettä. Ei oo yhtään pentukuume ei.

Treenipaikalle päästyä otettiin aluksi pikku malttiharjoitus. Maija heitteli dameja kaikkien koirien lähelle, ja koirien piti toki pysyä ohjaajien vieressä. Meni ihmeen hyvin. Sitten vuorotellen linjaa, motivoituna. Ninja lähti hyvin, mutta vaihtoi haulle ennen, kun pääsi damille aati. Muista lähihakupillitys, kun koira melkein damilla. Nyt ollaan tehty liian pitkää linjaa ja ehtinyt vaihtaa eteenmenon haulle. Lyhyempiä linjoja, pillitys damilla, "eteen" käskyn toistaminen, jos epäröi.. Selkeä eteenlähetys. Palautukset ja muu hallinta ookoo. Pari kertaa teki linjalla pyörähdyksen, jolloi suuntavaisto vähän katosi. Voihan pyörähdykset, nyt se sit taas alko tehä niitä, kun ei ole tehnyt moneen treeniin. Ehkä epävarmuutta, uusi paikka ja eri treenikamut?

Sitten pysäytyksiä. Niin että koira vapaana pellolla. Ninjahan kerkes lähtee vetää kunnon spurttia, kun edes ehin aatella pysäytyspillitystä. Alkoi metsästää dameja yms. Kuunteli kuitenkin, mutta lähti tulemaa kohti kun oli jo sen verran kaukana. Pillitys, kun Ninja lähellä. Aluksi palkka jo siitä, kun katsoo. Sitten pysähdys - rauha - palkka.

Sit markkeerauksia. Ensin ojan meidän puolelle, sitten ojan toiselle puolelle pöpelikön taakse. Lähti hyvin, mutta pyöri aika pitkään. Palautukset ookoo. Vauhdilla ja kiire seuraavaan noutoon, yhden damin tais puottaa maahan, mutta nostatin. Plus muutenkin kuumuminen näkyi palautuksissa. Sainkin vinkiksi opettaa luovutukset istumisen kautta. Kokeillaan. Kerran mokoma karkas omaan noutoonsa, höperö. Sit tehtiin pikkunen käppäily kierros ja istumaan uudestaan ja lähetys.

Sitten ojan toiselle puolelle. Oli taas vähän jousilla. Jäi pyörimään ojan tälle puolelle. Lopulta tajus mennä ojan toiselle puolelle ja löysi damit. Tais pyörähtää markeissa kans kerran. Voi hyrrä. Maija kehui, että olen onneksi rauhallinen ihjaaja, kun Ninja on tuommonen elohiiri. Jee oon sit onnistunut edes jossain ja oppinut edes vähän rauhallisemmaksi ohjaajaksi.

Sit eteenmenolla ojan toiselle puolelle. Meni ekalla tosi hyvin. Toinen oli sit pyörähdys ja suuntavaisto katosi. No treenit jatkukoon. Kun sais ton pyörähdyksen pois ja malttia ja hallintaa edelleenkin paremmaksi.

Lopuksi vielä lähihakupillitystä tennispalloilla. Ninja ei tajunnut, mutta ollaankin tehty tosi vähän. Harjoitukset jatkukoon, vaikkei tää mikään meidän päälaji olekaan, jos sellasta edes on. Kivaa puuhaa ja Ninja tekee täysillä ja nauttii. Mukavaa

Hippu ja Ninja matkustaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti