keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Tokoileva ja toilaileva

Eilen oltiin tokokurssin lähtötasotestissä. Eli kokeeseen tähtääville, tokossa kisanneille tarkoitettu Savon Nuuskujen järkkäämä tokokurssi.

Pari koirakkoa vähän vanhempia ja jo kisanneita, alo/avo luokissa. Muut koirakot n. Ninjan kans saman ikäisiä elikkä noin vuosikkaita. Pikkusen meinas jänskättää, kun aluksi "näytön" teki jo kokeneemmat ja kisanneet koirakot. Meillä kun ei ole vielä oikein yhtään kokonaista liikettä. Tasotarkastuksessa painotettiin yhteistyötä, palkkaamista ja koiran motivaatiota, sen jälkeen vasta osaamista. Piti näyttää seuraavat asiat: seuraamista, joku jäävistä, nouto/kapulan pito, sitten vapaasti joku seuraavista; kaukot, ruutu, merkin kierto, luoksetulon pysäytykset. Me valittiin kaukot, vaikkei niitäkään olla kauheesti treenattu, mutta nuita muita ei ollenkaan.

Itseä jännitti, mutta ei niin paljoa, kun olin valmiiksi ajatellut. Eihän meidän kuitenkaan vielä mitään valmiita tarvitse olla. Mutta mokailin kuitenkin ihan urakalla. Aluksi tein seuraamista, se meni kivasti. Muutamat käännökset ja pysähtymiset, hyvä vire ja kontakti. Sitten liikkestä maahan, käsimerkillä. Hyvin putos ja jäi. Palasin luokse ja sivu ja palkka. Hyvä.

Sitten kaukot, plääöööööh. Sivulta jätin istumaan, menin parin metrin päähän, käskin maahan, meni, sitten istumaan, nousi. Palautin takas, teki tätä pari kertaa peräkkäin, että tuli luokse. No sitten lähempänä ja palkkasin heti maahanmenosta namilla, sekä istumaan menosta palkkaus ja vapaa. Liikaa toistin, vaikkei osannutkaan. Taisi sekoittaa toissapäiväiseen istumisesta luoksetuloon, tai sit olin itte niin jännittynyt, kun ei onnistutkaan.. mene ja tiedä, koira osaa, ohjaaja ei.

Sit noutokapulan pito. Otin pidon, kun ei olla tehty noutoa kokonaisena liikkeenä, eikä oikein kiinnostanu lähtee mokailee lisää koiran osaamattomuudella. No pari ekaa kertaa otti hyvin, mutta kerkes puottaa ennen kun otin vastaan. Vikalla kerralla pito - kiitos ennen kuin ehti puottaa ja lopetus siihen.

Saatiin palautetta, että koira on innokas ja hyvällä mallilla. Palkkautuu hyvin kehuista ja nameista. Sitten tietty nuista kaukojen mokista, ja siitä, ettei kaukoissa käytetty käsimerkkejä. Niinpä, miksi en oo opettanu?? Että joo ihan ihmeen hyvin meni. En ainakaan saannt palautetta, että oisin ollut jännittynyt, ehkä se ei ole niin lävitse paistavaa, tai sit koira kestää mun pienen jännityksen hyvin.

Päästiin kurssille! Jee hyvä me, hyvä meijän joukkue. Nyt alkaa kova tokon treenaus, että päästäis kesäkuussa kokeeseen. Hui. Myös taipparitreeni jatkukoon, koska ilmotin Ninjan kesäkuun alussa oleviin taippareihin, apuaaa. Jälki jääköön ainakin hetkeksi treenitauolle ja keskitytään tokoon ja taipumuksiin.

Huomenna meillä on luvassa jännä päivä - nimittäis viralliset luustokuvat. Apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti