maanantai 11. toukokuuta 2015

Läpivalaisussa ja taipparikurssilla

Torstaina oli jännä päivä, nimittäin käytiin siis todella eläinlääkärillä virallisessa läpivalaisussa, lonkkien ja kyynärien osalta. Hyvä ettei omistaja pyörtynyt, kun Ninja nukahti röntgenin lattialle, true eläintenhoitaja saa melkein sydärin, kun oma koira saa rauhotteen. Hehe.

Eläinlääkärin mukaan "sun koirallas on täydelliset lonkat", eli A:ta veikkas tuomioksi. Myös kyynärät puhtaat. Huippua. Nyt voi taas iloisin mielin jatkaa harrastelua. Jesjes.

Krapulassa

Mamma, tännää oli kauhee päivä; en saanut aamuruokaa, sit joku täti vissiin laitto muhun jonku piikin (en kyllä huomannu). Sit mamma jätti mut sinne nukkumaan ja kun haki pois oli mulla huono olo. Eihän noin voi vaa tehä, eihän??!
Tänään taipparikurssin maastopäivä 3/3. Kanin jälki, vesityöskentely lokilla. Sää oli hieman parempi, välillä satoi vähän. Ja lopuksi vähän enemmän tuulen kera. Aamu aloitettiin kanijäljellä. Pituutta noin 30?? m. Ninja on nähnyt kanin kerraan, puolen vuoden iässä. Ennen jäljelle lähtöä kaikille näytettiin kaninkarvadamia, että ottaako suuhun. Hyvin meni kakikilla meijjän ryhmäläisillä. Sit jälelle, meinas taas intoilla ja syöksyillä joka suuntaan, kun jäljelle mentiin. Hallinta! Osoitin Ninjalle maata, missä jälki lähti ja hyvin lähti nokka maassa täysiä (niinku aina :-D). Ja palas takas kani suussa. Ei ongelmaa.

Ruokatauon jälkeen jatkettiin vesityöskentelyllä. Ensin yksi kouluttajista ampui haulikolla pari kertaa. Ekalla laukauksella Ninja pomppas istumasta sinne suuntaa mistä laukaus kuului. Toisella kerralla pysyi istumassa, mutta ihan pikkusen inisi. Aiemmin kerran ollaan ammuttu Ninjan kuulen haulikolla, ei onkelmaa.

Sit ekalle rastille. Eka näytettiin lokkia, että ottaa suuhun, no ottihan se. Sit lähetyspaikalle koira sivulla. Toinen kouluttajista heitti lokin veteen, kun lokki vedessä lähetin. Ranta oli vähän ns. vaikee, kun upottavaa sammalikkoa ja heti äkkisyvää. No N pomppas lokin perässä niinku ois ennenki niin tehny, hokas että on vedessä ja lähti uimaan, haki lokin ja palas ryteikkökohasta rantaan. Kouluttaja totes, että tulee kyllä vaikeesta kohtaaa pois, mutta tuon koiran sisulla tullaan mistä vaan :-) Palautus ok. Hyvä hyvä.

Sit toka rastilla lokki heitettiin taipparietäisyydelle veneestä, laukauksen kera. Hyvin ootti luvan. Ninja lähti hyvin taas uimaan. Tuuli olo kuitenkin aika kova ja ekaa kertaa haki nuin kaukaa (toista kertaa koko elämänsä aikana vesinoutoa), joten tuuli kuljetti hajua sivulle, niinpä N kääntyi takas, kun ei ollut enää varma missä lokki on. Uudelleen lähetys, kun paikansi taas, ett missä lokki. Ui suoraan ja toi rantaan. Hyvä. Ei ongelmia.

Tosi mukava kurssi, huiput kouluttajat ja kurssilaiset! Kiitos Kuopion Savon Nuuskujen nome-toimikunta! Tämmönen aloittelija sai hyviä vinkkejä, ja olihan kaikki vielä tosi uutta meille. Täytyy todeta, että kyllä melkonen nomekärpänen pääs purasemaan, kun koirassa ois potentiaalia vaikka mihin. Kunhan saahaan taipparit käytyä, nii seuraavaksi sit miettimään muuta nome-kisaamista! Hauskaa ainaki on ja Ninja nauttii niin paljon, että kyllä me ainakin aiotaan nomeilla omaksi iloksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti