perjantai 13. maaliskuuta 2015

Omatoimitoko 2

Aktiiviseksi alkaa muuttua tää blogi, vaikka treenipäiväkirjana tämä kyllä on kätsy. Tänään siis käytiin illalla töiden jälkeen treenaamassa ryhmätreeneissä kaarihallilla, toisen kerran.

Kontaktia alkoi jo aluksi pihalla odotellessa kivasti tarjota. Oli yllättävän rauhallinen. Hyvä. Halliinkin mentiin suht rauhallisesti ja kuulolla. Paikalla kaikki tuntemattomia koiria, paitsi yksi koirista oli viime kerralla mukava. Kultsu, kiinanharjakoira, aussie, sekarotuinen.

Ensin otettiin paikkamakuuta porukassa. Sivu - maahan - sai palkan kun meni maahan - ohjaaja pois. Ihan ekalla kerralla tais saada aivopierun ja nousi istumaan, kun olin kävellyt jo hallin toiseen päähän nii hokasin vasta. Palasin luo- maahan ja pois. Sitten pysyi tosi hyvin ja rauhallisesti. Tollotti minua, joku lähti aiemmin palkkaamaan, sitä vähän katsoi, odotin, että katsoo minua ja lähdin vapauttamaan - rauhallisesti palkka - sivulle täpäkästi ekasta käskystä. Jes! Muutama toisto. Jollain kerralla kävellessä katsoin taakse nii kyynäret oli noussu. Ja lopussa ruuan himoissa meinasi olla hieman odotustärinää ja jännitystä, koska saa palkkaa. Toisista koirista ei ollut kiinnostunut. Bra.

Huomiot:
*rauhallinen ohjaus, palkka, käskyt
*ei paineisteta yhtää katsomalla Ninjaa
*jos nousee tms. ei tehdä numeroa, takaisin vaan samaan paikkaan
*maahan ja sivu käskyt, ei ennakointia, mutta täpäkkyys käskyn saatua
*häiriötä lisää

Sitten tehtiin perus seuraamispätkiä, eniten täyskäännöksiä ja sitä peräpäätä unohtamatta. Seuraaminen kivaa, paikka ja kontakti ok. Välillä saattaa jätättää tai jos liikaa draivia poikittaa, että pylly lähtee vinoon, sitten vaan "oho" ja paikka taa löytyy. Täykkäreissä siis ongelma ohjaajan jalat ja kävely, sekä Ninjan takapään pyöräytys. Pari ok suoritusta saatiin, ennen kaikkea lelupalkalla oli muutama tosi kiva.

Seuraaminen myös kivaa, tehdään kyllä liikaa suoraa pätkää, ensi treenissä pääpaino juurikin käännöksissä sitten. Kontakti ja motivaatio on kunnossa! Eikä ottanut häikkää muista koirista.

Huomiot:
*täyskäännöksissä omat askeleet. Älä kaadu koiran päälle.
*Ninjan takapään käytön vahvistaminen.
*paljon käännöstreeniä
*erilaisia harjoituksia, välillä tosi lyhyitä pätkiä, liikkeelle lähtö palkkaus jne.

Sitten tehtiin hyppyä, ekaa kertaa. Aluksi käskin Ninjan sivulle ja istumaan ja kävelin esteen toiselle puolelle, sitten sanoin "hyppy" ja kannustin luokse. Aluksi empi muutamat, että saako varmasti tulla, eikä muistanut nostaa takajalkoja vaan ne kopsahti peri kertaa lautaan. No alkoi sujua ja vaihdettiin, niin että sivulta sanoin "hyppy" ja usutin esteellee hyppäsi ja palkka esteen yli ja Ninjan luokse, ettei hyppää takaisin. Tosi äkkiä hoksas jutun. Hyvä tyttö!

*toivon mukaan pian uudestaan estettä treemaaam
*TOP käskyn opettaminen kunnolla loppuun, että voi alkaa yhdistää tuohon.
*sivu - hyppy - palkkaamaan niin, ettei ehdi hypätä takaisin

Lopuksi tutustuttiin vähän enemmän muihin koiriin, ja Ninjalla meinas mennä yli, kun ois ollu niin kiva yhtä hullu aussie :-D Malttoi kuitenkin kuunnella jopa melkein hyvin. Ainut ärsytys tänään se, että N nuuskii maata siinä toivossa, että joku ois tiputtanut namin maahan. Huoh. Välillä nokka nuohos vähän liikaakiin, täytyy puuttua enemmän, harmi, että on jo niin monesti löytänyt tiputetun namin maasta.. hm. Mutta hyvä fiilis jäi ja Ninjaa pystyy pitämään kivasti huoletta irti, pitäs kyllä treenata seuraamista myös hihnassa joskus! Kivat treenit.

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus, saa tämmönen sunnuntaiharrastelijakin hyviä vinkkejä ja ajatuksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että iloa tästä treenisepustuksesta heh! Kivoja sunnuntaiharrastelu-hetkiä! ;-)

      Poista