maanantai 18. huhtikuuta 2016

Ensimmäinen agilitykisastartti takana


Voe mahotonta. Lauantaina kisattiin superlabradorin kanssa virallisissa agilitykisoissa yhden hyppyradan verran. Olipas jännää. Mentiin paikalle jo hyvin ajoissa, katsoin kaksi agirataa ja radat ei tuntuneet ainakaan miltään hirmu vaikeilta. Sitten kun oli oman radan rataan tutustuminen alkoi jo vähän jännittää. Muutama kinkkinen kohta radalla oli, ja niihin jätin vähän avoimeksi, että ehdinkö tehdä persjätön jne. No rataa mentäessä piti sitten muuttaa suunnitelmia ja tein takaa leikkauksen, kun en kerenny tai uskaltanut.

Alussakin oli hieman kiemuraa, ja jätin Ninjan varmistellen vain yhden hypyn taa. No Ännä kävi kuitenkin moikkaamassa tuomarin heti eka hypyn jälkeen, heh heh. Ninja oli kyllä niin täpinöissään lähdössä, että aattelin jo, että lähtee kuin raketti sinkoilemaan lähdöstä. Sain kuitenkin sen tuomarin moikkaamisen jälkeen takas radalle ja ei kuitenkaan pahemmin mennyt kummallakaan pasmat sekasin ja humputeltiin rata kivaa vauhtia loppuun. Vaikka ylitettiinkin odotukset niiiiiin superisti, harmittaa ihan vähän, että alussa meni aikaa tuomarin moikkaamisessa ja pikku hepulikierroksessa, ettei tiedä minkäläinen suoritusaika ois ollu. Mutta oma fiilis oli kyllä, että Ninja meni kivaa vauhtia. Kepit meni hienosti, keppikulma oli meille suotuisa, vaikka viime aikoina Ninja on tehnyt suljettuakin kulmaa virheettä. Ninjasta keppien teko on myös kivaa. Radalla oli myös pussi ja rengas, jotka meni myös moitteetta. Pituutta ei ollut, mikä ihan hyvä, kun vasta tällä viikolla hokasin, ettei sitä olla tehty maxina kertaakaan, mutta käytiin itsekseen tekee ja ei siinäkään juuri mitään ongelmaa ollut. Renkaaseen ja pituuteen haluan vielä varmuutta. Lisäksi pussia ei olla tehty kuin pari kertaa treeneissä, että sekin on vielä vähän kumma. Täytyy saada siihen sitä draivia lisää, niin fine! Mut oon tyytyväinen kokonaisuuteen.

Rata oli kiva ja helpohko ja varmaan aika perus 1-luokan rata. Harmi, kun yleensäkin on vaa yks hyppyrata kisoissa. Ehkä käydään vielä yks hypäri juoksemassa ja sitten vasta joskus x ajan päästä syksyllä tai joskus kun kontaktit on valmiit agiradoille. Ei meillä ole minnekään kiire, kun ei me kuitenkaan olla vielä lähelläkään 3luokan taikka edes 2luokan tasoa, että ykkösissä voidaan hyvin olla vielä pitkän aikaa. Pakko myöntää, että kisakuume vain kasvoi. Ja oli meillä niin kivaa humputella :-) valitettavasti ei oo videomateriaalia, toisaalta sillonhan se paremmin sujuu, kun ei oo todistusaineistoa. On tää vaa kivaa, nyt vain toivotaan, että pysytään molemmat kunnossa ja terveenä, ja saadaan ne kontaktitkin joskus purkkiin. Tarkoitushan tässä kesän aikana ois vähän vähentää aksaa, kun on nuita muitakin lajeja kuten nome ja jälki ja toko! Että niihinkin haluttaisi panostaa enemmän, etenkin nomessa meillä on edelleen kisahaaveita tälle kesälle tai syksylle, Ninja kuitenkkn syttyy niihin(kin) hommiin niiin palavasti, ettei niitä halua jättää pois. Onhan se kuitenkin labradorin luontainen "tarve", johon se on jalostettu ja minustakin kivaa! Ihanaa kun tulee kesä!!!!

Ois paljon muitakin juttuja taas kerrottavana, mutta blogi on elellyt nyt kyllä hiljaiseloa.. Koitetaan aktivoitua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti