keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Arkipäiväistä höpötystä





Tämmöisiä kuvia tallentui kännykkään päivänä eräänä iltalenkillä. Kyllä syksy on jo niin tullut, kun 9ltä iltalenkillä lenkkipoluilla on jo pimeää, omituista, ettei valaistusta kuitenkaan ole vielä laitettu. Pikkunoutaja kävi vielä uimassakin.

Eilen treenattiin noutajaporukassa. Noutoa ja hyppyä. Noudossa vauhtia palautukseen, tosin sitä löytyykin jo valmiiksi. Kapulalle meno ei ole vielä hallittua, läppää tassuilla kapulalle. Kun juoksee vauhdilla luokse, vaihto leluun. Pari toistoa, aina tuli vauhdilla.

Hyppy meni hyvin. Hyvä kokeilla erilaisilla esteillä, ei haitannut uusi este. Hyvin hyppäs, taas pari tosi kaukaa, mut pääs riman yli. Perus. Avossakin on vielä samanlainen hyppy, paitsi este erilainen. Täytyy treenailla aloluokan liikkeiden rinnalla enemmän avoliikkeitä : kierto, nouto, ruutu, seuraaminen, liikkeestä istuminen, kaukot..jne.. Vaikkei meillä vielä tänä vuonna avoimeen ole asiaa, perustat kuntoon.

Lopuksi paikallaoloa, tein vaihteluksi istuen. Hyvin meni. Tosin jäi vähän huonoon asentoon. Appari vingutti lelua, ei paljon haitannut. Hyvä.

Viikonloppuna käytiin treenikamun kanssa kattomassa Nome-B Alo koetta. Vielä riittää treenaamista niihin. Ohjaamiset täyryy saada kuntoon ja nomeseuraaminen kuntoon ennen kuin mitään asiaa kokeeseen. Tietenkin myös maltti paremmaksi, että muistais mihin ne markit tippuu. Kiva oli nähdä ekaa kertaa, että millaisia nämä kokeet on. Kivoja suorituksia nähtiin. Ehkä ens syksynä, jos treenataan kovasti. Hauskaa.

Ootan taas innolla huomista. Vuorossa ois agilitya, jee! Kattelin jo seuraavaa kurssia, saa nähä päästäänkö jatkamaan vielä. Itselle ihan uusi laji, niin talvikaudella ois kiva käydä kursseilla, jos ens kesänä/keväänä hakis johonkin ryhmään.

Meillä on niin paljon ohjelmaa arki-iltaisin ja viikonloppusin, että ei olla käyty moneen viikkoon jäljestämässä. Pitäis kyllä ryhdistäytyä, ennen talven tuloa saada jälki hyvälle mallille. Talvikaudella tokoillas, tottisteltas ja agiliidettäis sitten, kun ei jäljelle pääse. Tokossakin pitäis päästä kyllä joskus jonkun kokeneemman oppiin, ylempien luokkien liikkeet on vielä aika vaikeita mulle, en osaa opettaa.

Kyllä meidän harrastuslajeiksi on nyt muokkautunut toko, nome, jälki ja agility. Niitä olisi tarkoitus treenata tavoitteellisesti. Kaikissa on tavoitteena kisaaminen joskus hamaassatulevaisuudessa, mutta kuitenkin. Kivaa, kun on niin monipuolinen koira, vain aika ja raha on esteenä monessa jutussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti