perjantai 11. syyskuuta 2015

Aksaava labbis ja muuta

Eipä olöa taas kirjoteltu pitkään aikaan. Tietokone lahos ja joudun päivittää tabletilla. Kesäloma loppui ja jo kohta viikko ollaan arkea menty. Kesäloma oli todella kiva, ekalla viikolla käytiin miekkosen kanssa kolmen päivän reissussa kahdestaan. Tuli käytyä Tuurissa, Ähtärin eläinpuistossa ja Vaasassa. Oli nastaa. Tuurissa oli myös Lemmikkitukku, jonka kasvattaja vinkkas. Sieltäpä lähti matkaan toki dameja, mitäpä muutakaan.


Neiti Ännä oli hoidossa kasvattajalla ja kivasti oli mennyt 7 koiran laumassa. Kiitos vielä Maijalle!

Loppu loma lomailtiin pohjoisemmassa. Seuraavaa lomaa ootellessa ;-)

No sitten treenikuulumisiin. Nomea ollaan tehty muutamia kertoja. Kakkosmarkkeerauksissa parina kertana kokeili vaihtoa, heti puututtiin apparin kanssa. Seuraavaksi luuli, ettei sitä damia saa ottaa. Mutta päästiin siitäkin yli. Jee. Ja onnistunut suoritus loppuun. Linjaa myös tehty. Palautukset ja luovutukset toimii vaihtelevasti. Kivaa on ainakin.

Tokoa ollaan tehty, nyt taas porukassakin. Menee ok. Seuraaminen on taas enempi työn alla, kun meinaa välillä madella. Huoh. Ikuinen murheenkryyni. Lyhyitä pätkiä, super palkka paikasta ja kontaktista. Miks just nyt??!

Kaukoja ollaan tehty epäonnistuneen mällin jälkeen ahkerasti. Mutta en vieläkään voi sanoa 100% varmaksi liikkeeksi. Joku aivopieru kai siinäkin on. Välillä menee tosi hyvin, välillä ei reagoi, välillä hidas, välilöä ennakoi.

Hyppyä ollaan tehty myös ja ainakin joka treeni on nyt onnistunut monta kertaa peräkkäin että aika varmana pidän tätä liikettä. Tehtiin kotopuolessa hyppyeste, jota treenittiin.


Sitten päästäänkin siihen, että aloitettiin Ninjan kanssa agility tai ajateltiin kokeilla. Nyt kaks kertaa takana ja koukussa ollaan. Ollaan siis ProPerron agilityn alkeiskurssilla. Tässä sepustukset itselle muistiin treeneistä.

TO 03.09 1.kerta
Ensi tehtiin perus siivekkeiden välistä menoa, eka yhellä, sitten kahdella esteell. Esteet siis ilman rimakorkeuksia. Ohjaajalle ja koiralle oli vaikeaa ohjata koira oikealla puolella, kiitos tokon, mutta siitä selvittiin jotenkuten. Heh. Ninja oli aika höyryhäyrynä. Ei ihan ollu homma hanskassa, vaa hanskatki oli ihan hukassa. Intoa piisaa, siitä kehuja saatiinkin. No se on totta.

Tehtiin perushyppyä namialustalla, että Ninja oppii jättämään liiallisen minuun pällistelyn aksassa pois. Focus siis oikeaan eli esteisiin.

Tehtiin myös jotain jonka nimitystä en kuollaksenikaan muista (katseen suuntaamista tai jotain?). Opetetiin koiraa seuraamaan ohjaajan kättä, kummalla ohjaa. Molempiin käsiin namit, katse toiseen käteen - kutsu koiraa, jos tulee kädelle, jota katsoin - palkka. Heh epämääränen sepustus, mutta kunhan edes itse tajuun. Aika äkkiä Ninja hokas ja tuli oikealle kädelle.

Lopuksi putkea. Suoraa putkea. Meni jonkun aikaa, että hokas. Meinas mennä kierroksille. Kouluttaja oli toisessa päässä, minä toisessa. Lopulta palaset loksahti paikoilleen ja meni putkesta. Muutama onnistunut suoritus ja loppu. Oli kyllä kivvaa! Ninja vaa tahtoo mennä kierroksille, jos ei heti tajua. Plus haisteli ja etsi muilta tippuneita nameja, mur..

TO 10.9 2.kerta
Eka tehtiin putkea ja hyppyä. Ensin putkeen ja siitä hyppy. Sitten toisin päin, hyppy - putkeen. Meni hyvin, pari kertaa kiersi putken, kun en ohjannut tarpeeksi selkeästi. Muuten hyvä. Oikealta puolelta oli taas haastavaa ohjata, mutta joteski. Tällä kertaa tehtiin myös putkea, joka ei ollutkaan suora. Ninja ei millään meinannut tajuta, että kyllä tästäkin putkesta löytyy toinen pää. No lopulta kun tajus nii ei mitään ongelmaa. Kerkes mennä jo aika kierroksille, nii piti vähä rauhotella penikkaa.

Toisella kierroksella tehtiin takaa kiertoja, ohjaaja oli tietysti ihan kirjaimellisesti hoomoilasena, että mitäkä tehhää. No lopulta suht hyvin tajuttiin. Käskyksi "takaa". Molemmilta puolilta ohjaus ja alko toimia.

Lopuksi tehtiin kolmen esteen sarjaa, hui. "Mutka putki" - hyppy ja takaa kierto. Olipas nastaa. Meni ihan hyvin. Pari kertaa lähetin epävarmasti putkeen, niin käänty suulta takas. Plus myös takaakierron kiersi pari kertaa, kun en ohjannut tarpeeksi selkeästi. Aksaava labradoori ja hänen ohjaajansa ovat totaalisen koukussa agilityyn. Miten hauskaa ja haastavaa puuhaa. Alkeiskurssin jälkeen on pakko päästä jatkamaan.

Kehän laidalla odotellessa omaa vuoroa, eräs meidän ryhmäläinen kysyi, että ollaanko me pitkään harrastettu agilitya. Sanoin, että viime viikolla oltiin ekaa kertaa. Hän oli ihmeissään ja luuli, että jo tosi pitkään. Hauskaa, että jostakusta meijä yhteinen räpellys ja Ninjan vauhkoominen näyttää siltä näyttää. Heh heh. Hallilla pyörii toiset kehät samaan aikaan, niin välitauolla voi kivasti kattella kokeneempien menoa. Onpas tää mukavaa.

2 kommenttia:

  1. Nyt rupeaa tosissamaan harmittamaan ku te ootte siellä ja me täällä :( Yhdessä aksa olisi entistäkin hauskempaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniinpä, voi harmitus! :( Meinasin jo eilen aksan jälkee lähettää sulle viestiä, kuinka muksaa oli haha :-D Ois nii kivvaa aksailla yhessä ja sä ja Ransu ootte jo nii pro-tasosia, nii voisitte meitä koutsia, ku me sekkoillaan. ;-)

      Poista