tiistai 14. heinäkuuta 2015

Nomekysymysmerkkinä

Elikkäs ollaan tässä nyt parin viikon aikana perehdytty nomen salaiseen maailmaan. Huh! Onpas aika haastavaa ja mielenkiintoista!

Ekalla treenillä meitä (minua ja N, sekä toista koirakkkoa) oli neuvomassa kokenut nomeharrastaja. Hyviä vinkkejä saatiin, mitä pitää alka treenailla ja miten. Tehtiin pysäytyksiä, markkeerauksia, linjaa ja muistiharjoitus.

Ekana pysäytyksiä. Kouluttaja vei damin linjalle ja lähetin Ninjan linjalle eteen. Sitten lähetin linjalle ilman, että sinne oli viety mitään. Lähti hyvin. Heti kun lähti juoksemaan piti viheltää pilliin niin pitkään, että kääntyy kattomaan. Meinas jäädä ettiin, mutta lopulta käänty ja heitettiin palkaksi dami. Tätä pari toistoa, välillä normi motivoitu linja ja välillä huomiovihellys. Pysäytysvihellystä tehtiin myös luoksetulosta, koira muutaman metrin päähän istumaan - luoksetulo ja vihellys plus dami heitto taakse. Tää oli aika vaikee N:lle..

Sitten muistiharjoitus. Koutsi vei damin linjalle, sitten käännyttiin N:n kans 180astetta toiseen suuntaan, sinne toinen dami. Takaisin 180astetta ja ekan damin haku linjalla. Sitten toinen dami linjalla. Käteen asti ei tänään kaikki dummyt palanneet, oli aika kuumana neiti Ännä.

Lopuksi kakkosmarkkeerauksia. Ekana teki toinen koirakko, sitten me. Ensin markkeerauspaikat selviksi, eli heitto ja heti nouto. N löysi ok ykkösmarkit, mutta toisella heittopaikalla pitkässä heinikossa ei meinannu löytää ja oli melko kuumana ja meni hösäämiseksi. Markkeerausmatkat on Ninjalle vielä haastavaa, yllätya ku ei olla paljo tehty. Vaihettiin toinen paikka vähän etemmäs, N:llä on niin hyvä vainu, että pysähty aina etsimään samaan kohtaan, missä oli aluksi. Koutsi kutsui Ninjaa lähemnäs damia, nii löys. Harjoitellaan vielä pelkästään ykkösmarkkeja, vähän liian hösäämiseksi menee.

Kiva treeni. Paljon uutta. Haastavaa ja mielenkiintosta. N ainaki on ihan liekeissä, kun pääsee tositoimiin.

*Pillin käyttö
*Istuminen pillillä
*Ykkösmarkkeeraukset
*Linjoja, pysäytyksiä
*Muistiharjoituksia
*Malttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti