torstai 16. heinäkuuta 2015

Nomea taas

Tällä viikolla ollaan kerran käyty kaverin ja hänen labbiksen Hipun kans treenaamassa nomea. Tehtiin ykkösmarkkeerauksia, heitto matalalta heinältä vähän korkeammaksi kasvaneelle/siihen rajalle. N lähtee hyvin, mutta markkeerausmatkojen hahmottaminen on vielä vaikeaa - arvioi ne aina liian lyhyiksi. Pari kertaa löysi suht.hyvin, sai vainun ja jäi pyörimään hajulle - löysi. Pari ekaa kertaa meni juoksenteluun, kun ei heti löytänyt lähti laajemmalta alueelta etsimään. Loppuun yks onnistunut markkeeraus. Kyllä se siitä. Ok oli kuulolla tänään, ja hienosti tänään palautti kaikki damit käteen vauhdilla! Supdr tyttö <3

Sit meille uutta asiaa, lähihakua tai oikeastaan lähihakupillitystä. Pillitettiin (ei kuiteskaan itketty) pi-pihh eli toinen laskeva. Vaikeaa muuten tuo pillin käyttö, pitää treenata itekseen ilman koiraa, edelleen. Laitettiin koira istumaan (tai siis käskettiin heh heh) ja ympärille tennispalloja/pikkudameja nurmikkoon. Sitten haku käskyllä missä etsimään ja pillitys. No mitäpä se Ännä muutakaan, ku läks juoksemaan kauemmas nokka maassa. No uudestaan pari kertaa teki joka kerta saman - lähti täysii juoksemaan kauemmas.. No lopulta sai hajun ja tajus etsiä lähempää. Tätä täytyy harjoitella kotosalla, ohjaajalla pillitystä ja koiralla (ja ohjaajalla) rauhallisuutta. Mukavat treenit. Hienot koirat.

Ännä on ollut nyt pari viikkoa juoksussa eli me ei päästy kasvattajan treeniviikonloppuum osallistumaan. Harmi.

Tänään mennään taas kohtapuoliin treenaamaan. Eilen käytiin tokoilemassa, ettei ihan unohtuisi. Belggari Feni omistajineen seurana. Treenattiin jääviä (top), seuruuta, kaukoja ja paikallaoloa. Meni ok. Paikkamakuussa teki kerran ryömimistä/laitto pään maahan. Oli aika paljon itikoita nurmikolla, niitä napsi istumisessa. Höhlä. Mutta kyllä se siellä pysyy, aika levottomalta vaa näyttää. Keskittyminen. Eipä oikeastaan muuta ihmeellistä nuista treeneistä.


Mamma pakotti mut ottaa tän kukan suuhu. Apua, onko luppaluurissa??

Pyöräilemässä käytiin ja uimassa, vaikka vettä satoi paluumatkalla kaatamalla. Suomen kesä.

1 kommentti:

  1. Jee vihdoinkin pystyin liittymään sun lukijaksi niin ei mene ninjailut ohi! Mainio kesäneiti kukka suussa :D

    VastaaPoista