keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Tokokurssi 4

Eilen oli pitkästä aikaa tokokurssin treenikerta, pari viikkoa ollut kurssi ns tauolla. Aiheena ruutu.

Aluksi paikkamakuu ja istuminen. Meni ok molemmat. Vähän istuessa tais kerran liikkua. Paikkamakuussa haistella maata ja vähän ryömiä. Muuten ok. Koiran luokse palatessa piti kävellä koiran taa ja sieltä viereen, N aluksi vähän kääntyi, ainakin istumisessa liikkui. Muuten ihan ok, ollaan joku kerta tehtykin, että oon kiertäny Ninjan takaa paikkamakuussa.

Sitten yksilötreenin aiheena tosiaan ruutu. Ei olla aiemmin tehty, enkä ole aiemmin tehnyt/nähnyt. Jätettiin pallo ruutuun ja käveltiin n. 20 m päähän. Ohjaaja mokas ja lähetti koiran just sillo, kun se katto vähän sivuun. Ninja lähti juokseen vähän oikealle, kaarto ja sit muisti, että ainiin pallo jätettiin tonne ja juoksi ruutuun. Toinen samanlainen, nyt appari näytti, että pallo laitetaan ruutuun, kun oltiin jo siellä parissa kymmenessä metrissä. Juoksi suoraan ruutuun. Jee. Kolmannella kerralla lähti juoksemaan, mutta matkalla hokas jonkun pallon näkösen kiven ja kävi sen tarkistamassa ja huomautuksella muisti lelun ruudussa. Huippuna leikki lelulla, on meillä kyllä aina kivvaa tokoilla! Sit vaa pitäis ostaa ruutunauha ja tolpat ja alkaa reenaa!

Lopuksi häiriötreeniä. Paikalla oli vaa enää meijän lisäks kaks koirakkoa. Mentiin kolmion mallisesti ympyrään (ööööö), niin että rintamasuunta oli keskelle, mutta kukaan ei ollut vastakkain. Koutsi käski aina jonkun meistä käskeä koiralle jotain, esim. "Jenni, jätä koira" "käske koira maahan" "jätä koira ja kierrä viereinen koira" jnejne. Olipas kyllä kiva ja hyödyllinen treeni. N malttoi tosi hyvin, ainut missä ihmetteli oli se, kun piti kääntyä selin koiraan paikallaolossa, N ihmetteli - nous tai liikku. Hups ei olla taijettu paikkista nii tehäkää, tehotreeniä siis siihenKIN. Mukava treeni! Ninja kun on niin häiriöherkkä, nii kehitystä on tapahtunut kuitenkin ja kivaa, kun tuolla on aina erilaista häiriötä ja tarpeeksi haastavia harjoituksia.

Huomenna lähdetään kotopuoleen juhannuksen viettoon. Nastaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti