keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Kyllähän se kotona ossaa

Eilen eka Savon Nuuskujen tokokurssin treeni.

Aluksi paikkamakuu ja istuminen. Paikkamakuu meni ok. Ei häiriintynyt pahasti muista. Oltiin reunimmaisena. Sivulta maahan meno problema, menee mutta jos ei saa palkkaa yleensä nousee, ei oo ikään kuin varma, että tekikö oikein vai pitikö tehhä joku kuperkeikka viellä. No lopulta pysyi maassa ja jätettiin koirat, meni ok. Vieressä olevan koiran luokse meni toinen koira, Ninja ei kerenny nousta, kun lähin palkkaamaan ja vapauttaa, ennen ku pomppaa itte. Urokset vähän meinas alkaa rähisemään siinä, Ninja nosti niskakarvoja ja täpäköityi. Uusi paikkamakuu sujui paremmin. Vähän pälyilee välillä muualle, mutta pysyy! Istuen meni paljon paremmin, täytyy vain kiinnittää huomiota siihen, että jää hyvään asentoon, ettei ala korjailemaan. Hyvä.

Sitten yksilötreeni. Me oltiin tän päivän järkässä viimeset, kuuden koirakon jälkeen. Aiheena seuruu. En tiijä, mutta minusta hirveintä seuraamista ikinä. Ja muutenki otti tänään häikkää ja just kun oltiin viimesiä, nii kaikki otti jo omat koiransa valmistautumaan viimeseen yhteiseen häiriötreeniin, palloja lenteli, koiria juoksi ja vinkulelut vinkui. No ihmeen hyvin kesti ne. Hyvä häiriö kyllä.

Ninja pälyili muualle ja oli ihan erimoodissa kuin tokomoodissa. Katteli oisko missään mitään haettavaa, muita koiria jne. Seuruussa ei pitäny kontaktia yhtään, yök. Koitin innostaa ja kehua, että saisin vähän parempaan vireeseen. No jotenkin etes seuras. Meille annettiin neuvoksi, että lyhyempiä pätkiä, nojoo ainaki häiriössä. Ja itse vielä stressasin ja ärsytti, ku koira ei suorittanu yhtään omalla tasollaan, huoh. Paikka oli ok.

Sit käännöksiä, teen liian loivia käännöksiä. Täyskäännös pitäis tehä oikealle, että ns. helpompi. Tehty tähän asti vasemmalle. Pitäis opetella ittellä kävelee noi täykkärit ja kulmat, joo ennenki ollu haaste niissä heh. Ninja pysyi hyvin nukkumassa kun koutsi antoi mulle ohjeita kävelyyn. Takapään käyttöö oikeaksi pyörien paikalla, tässäki ittellä vaikeinta pysyä paikallaan. Ninja tavallaan hyppää täyskäänökset. Ärsytys ja epävarmuus kun nousee ohjaajalla, nii ei onnista mikään. Jäi kyllä aika surkee fiilis tosta treenistä, kun ei oikein mikää onnistunut omalla tasolla huoh.. No ens kerralla parempi onni matkassa. Kyllä se kotona ossaa.

Lopuksi häiriöreeniä. Koirakot ringissä, koutsi kiersi kaikkien luona. Koirien piti pysyä perusasennossa kontaktissa. Tää oli Ninjalle vaikeinta. Pakko oli kattoo, että minne se koutsi menee kuttumaan, häirittee. Piti välillä hyvin kontaktia, kerran tais vaa lähtee paikaltaa vähän. Tämmöstä lisää. Sitten istuen sama, paikallaan istuen, minä Ninjan edessä. Nyt koutsi häiriköi taas ja käski maahan, kutsui luokse jne. Ninja meni pari kertaa maahan. Mutta hyvin myös pysyi ja kesti häiriötä. Hyvä. Viimeisenä maassa paikkamakuu. Taas häiriötä, tuli ihan Ninjan viereen, käveli ihan takaa? Ninja pysyi koko ajan maassa, edistystä. Huippu likka.

Mukavat ja haastavat treenit. Ninja kyllä tarvii paljon tollasta häiriötreeniä. Vähän jäi huono fiilis omasta yksilöreenistä, mutta lopun ok onnistumiset kompensoi loppu fiilistä. Hyvä Ninja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti