keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Noutaa jos noutaa

Eilen aamulla oltiin treenailemassa tokonäytöstä varten. Tehtiin paikkamakuu, meni ok, yhdellä kerralla jäi toinen kyynärä ilmaan. Täytyy alkaa ohjata käsimerkillä sivulta maahan, että ei liikuta takapäätä, vaan pysyis samassa kohti. Sitten seuruuta, aika hirveetä, kontakti ei pysyny, välillä irtosi. Ninjalle liian pitkää pätkäää vielä, toisella kierroksellla parempi. Täyskäännökset kauheita. Täytyy kotitreeneissä tehä tosi lyhyitä pätkiä, leluseuraamista, täyskäännöksiä jne.

Liikkeestä maahan. Epäröi. Jäi kyynärät ilmassa kököttämään. Maahanmenoa varmistetaan, ettei tuommoset kökötykset yksinkertasesti käy.

Istumasta luoksetulo, pysyi hyvin, piti kaks kertaa sanoa käsky, oli tällä kertaa siinä moodissa, että jos istu sanotaan, niin siinä pysytään. Ei ollut varma tekikö oikein, hidas vauhti. Tuli kuitenkin sivulle. Seuraava vähän parempi. Sainkin tokokurssila vinkin, että erotan koiralle erikäskyllä nuo, että pitääkö istua vain, vai onko tulossa luoksetulo. Jättökäskyksi istumiseen sama istu, kaulan silitys. Luoksetulon jättökäsky luokse. Ja nyt näitä vaan erottelemaan koiralle.

Hyvää häiriötreeniä toisten harjotellessa temppunäytöstä.


Illalla töiden jälkeen oli sitten vuorossa tokokurssin toinen kerta, aiheena nouto. Ekaksi tehtiin ryhmässä paikkaistuminen, paikkamakuu. Istumisessa tuli luokse, sekoitti aamuiseen, siksipä saatiinkin vinkki erottaa ne toisistaa. Ninja oli niin epävarmaa, ettei tiennyt mitä tekis. Paikkamakuu parempi, ekalla kerralla jäi toinen kyynär ylös. Pysyi hyvin. Nyt vaan tarkkuuttaa maahan menoihin ja asentoon, sekä menotyyliin. Myöskin muistutus, että palkkaan koiran sivulta enkä edestä.

Sitten noutoa. Eka muutama pito. Ninja istumaan, kapula suuhun, pito, kiitos. Yhellä kerralla puotti ilman lupaa. Seuraavalla tein lyhyemmän, ettei ehi puottaa. Ok. Sitten näytettiin noutoa, sanoin, että Ninja on välillä alkanut käpälillä pelata kapulalla. No nyt ei niin pahasti ja toi luokse. Eka nouto, jota koitan koiralle opettaa, niin tosi paljon sain hyviä  vinkkejä. Kapulasta pitää saada Ninjalle tehtyä työväline, nyt se on sille lelu. Tehtiin noutoja nii, että kun toi sai leikkiä lelulla, eli kun tuo kapulaa saa paljon parempaa, kapula on tylsä, mutta tuomalla kapulan saa leikin. Sit kokeiltiin istumista ja pitoa, ja siitä sivulle tuloa, oli neitille vissiim liikaa tänään, pari kertaa ollaan tehty kotona, jolloin meni ok. Ninja tiputti kapulan aina, kun sanoin sivu käskyn, tai vaihtoehtosesti kiersi takaa. Outoa. No sit kokeiltiin niin, että otin Ninjan sivulle annoin kapulan ja tehtiin pikkupätkä seuraamista, kantoi hyvin - vapaa palkka narupallollla. Tehtiin pari kertaa meni ihan hyvin. Saatiin paljon vinkkejä myös seuraamalla toisten suorituksia. Mukavaa oli.

Seuraavaksi häiriötreeniä. Koutsi teki houkutusradan, jonka läpi koira piti kutsua. Kissanruokaa, erilaisia leluja jne. Ninja päähän ja kutsuin, no lähti kyllä tulemaan, mutta lopussa kävi nuuskimassa leluja yms huomautin. Uudestaan, nyt parempi tuli, mutta vähän vilkuili ja oli hitaampi vauhti. Ei sentään kissanruuat uponnu parempii suihin 👍

Sit vielä luoksetuloa parin kanssa. Musta labbisuros ohjaajansa kanssa oli meidän pari. Ekaksi ristiin, eli Ninja jäi toisen ohjaajan viereen ja minä menin toisen koiran viereen. Siitä sitten luoksetulo yhtäaikaa. Meni tosi hyvin, ei ollu ongelmaa, hyvää. Sitten samaan suuntaan samaan aikaan luoksetulo. Meinasivat tai ainakin Ninja meinas, että tää on joku juoksukilpailu, niin juoksivt molemmat ekalla kerralla ohi, piti muistuttaa, mitä oltiin tekemässö, ei kuitenkaan lähteny leikkimään. Tehtiin toinen samallatavalla. Meni paremmin, mutta taas jarrurus unohtui vähän. Kivat treenit ja tarpeeksi haastetta, ens viikon treeniä odotellessa, silloin aiheena jäävät. Kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti